Danilo Markočič najavil vnovično kandidaturo za župana občine Izola

Četrtek, 29. 9. 2022 – Danilo Markočič je na današnji novinarski konferenci ob prisotnosti kandidatk in kandidatov Izolske županove liste uradno najavil kandidaturo za župana občine Izola. Na prihajajočih lokalnih volitvah bo nastopil kot neodvisen kandidat s podporo volivk in volivcev.

Odločitev za ponovno kandidaturo je Danilo Markočič, ki trenutno že opravlja funkcijo župana Občine Izola, sprejel po tehtnem premisleku. Pri tem so ga prepričale predvsem podpora kolegov v občinski upravi in svetnikov, spodbuda družine ter zaupanje občanov, ki jih vsakodnevno srečuje na terenu. Prepričan je, da Izola potrebuje modrost, mladost in zagnanost, nadaljevati pa želi pozitiven trend, kakršnega je Izola deležna v zadnjem obdobju. Njegove osebnostne lastnosti, kot sta sposobnost povezovanja in posluh za druge, mu bodo služile kot zagon pri uresničevanju izzivov v naslednjem mandatu. Skupaj z zagnano ekipo Izolske županove liste želi zaključiti številne projekte, z uresničevanjem katerih je pričel v času svojega trenutnega mandata. Ob vprašanju o zadolženosti Občine Izola je povedal, da je bila vrednost občinskega premoženja ob začetku mandata 108 milijonov evrov, stanje na računu pa 480.000 evrov. Na današnji dan pa premoženje Občine Izola znaša preko 110 milijonov, na računu je preko štiri milijone evrov. »Verjamem, da sem bil skrben gospodar,« je povedal in dodal, da je Občina Izola po štirih letih manj zadolžena kot ob nastopu mandata.

Izolska pediatrinja Martina Soban, kandidatka za Izolsko županovo listo, je izrazila veselje, da je »del tako zagnane in optimistične ekipe, ki podpira Danila ob ponovni kandidaturi.« Ob svojem delu se srečuje s »tistim delom Izolanov, ki še nima volilne pravice ali pa ni dovolj glasen s svojimi predlogi« ter dodala, da jim bodo v prihodnje znali prisluhniti.

Danila Markočiča podpira tudi Anton Baloh, ravno tako kandidat za Izolsko županovo listo, ki je naznanil, da izhodišča programa temeljijo na že storjenem in da so bili pri pripravi vključeni deležniki s številnih področij. Ravno zato program izpostavlja »ne le kaj, tudi kako,« kar je obenem tudi geslo Izolske županove liste.

Pomembnost sodelovanja in povezovanja je izpostavila tudi Manca Vadnjal, članica stranke Izola je naša, ki bo skupaj s še nekaterimi člani omenjene stranke kandidirala kot samostojna kandidatka na Izolski županovi listi. »Z Danilom dobro delamo in program naše stranke gre v isto smer,« je dejala, zato v povezovanju in sodelovanju vidijo pot in način za uresničevanje zastavljenih ciljev.

Danilo Markočič je ob najavi kandidature pojasnil, da ima na Izolski županovi listi dovolj kandidatk in kandidatov. Na vprašanje, ali se boji nasprotnikov, je odgovoril, da »jih ne jemlje kot nasprotnike. To so občani in občanke, ki želijo Izoli pomagati. Njihove dobre predloge bom ob zmagi vključil v program Izolske županove liste.«