Rozana Prešern

Sem občanka Izole oziroma, natančneje, Kort. Moja narava dela je bila in je povezana s pomočjo ljudem in delom z njimi. To počnem vseskozi, tudi sedaj, ko sem upokojena. Že deset let sem predsednica Turističnega in kulturnega društva Šparžin, ki je bilo ustanovljeno leta 2008 z namenom druženja krajanov, skrbi za Korte, predvsem pa zaradi želje po ohranjanju kulturne dediščine in prenašanja slednje na mlade. Sem tudi ponosna šavrinka in povezana s šavrinsko nošo, dediščino, govorico in kulinariko. Skupaj z drugimi šavrinkami se udeležujem raznih srečanj in dogodkov, na katerih pečemo fritule, postrežemo kroštole ali pa povemo kaj po domače.

Ker pa si za kraj, v katerem živim, želim še veliko več, sem se odločila pridružiti Izolski županovi listi. Prizadevala si bom za ureditev nujne infrastrukture v Kortah, kot je otroško igrišče, varna pot v šolo in ureditev parkirnih mest. S ponosom pokažem to naše čudovito okolje, ki ga spoštujem, varujem in ohranjam ter si enako želim za ostale.

Prizadevala si bom za ureditev nujne infrastrukture v Kortah, kot je otroško igrišče, varna pot v šolo in ureditev parkirnih mest.
Ne le kaj, tudi kako
Naš slogan “Ne le kaj, tudi kako!” ni naključno zasnovan. Je skupek vsega, kar predstavljamo in za njim trdno stojimo. To odraža tudi naš ambiciozen, a uresničljiv program, kjer so zajete vse družbene skupine v naši občini.
SPOZNAJTE NAŠ PROGRAM