Danilo Markočič

Sem magister turizma, rojen 5. avgusta 1956, in vse svoje življenje živim v Izoli, najlepšem mestu na Mediteranu, kot sam rad poudarim. Sem poročen, oče dveh otrok in trikrat nono. Tako zasebno kot v poslovnem življenju cenim dialog in potrpežljivo doseganje kompromisov, hkrati pa sem človek akcije in odličen organizator.

Delovne izkušnje sem začel pridobivati dobra štiri desetletja nazaj, obenem pa ob delu nadaljeval z izobraževanjem. Največ izkušenj s področja lokalne samouprave sem pridobil prav v Izoli, kjer sem deloval kot tajnik krajevne skupnosti, kasneje kot vodja kabineta županje in nazadnje kot župan. Blizu so mi tudi procesi v državni upravi, saj sem služboval na ministrstvu za kulturo. V gospodarstvu sem se kalil kot direktor Turističnega združenja Izola, pomočnik direktorja za turizem gospodarske družbe Lipica turizem in vodja Hotela Belvedere. V prostem času, kolikor ga ostaja, se z velikim zanosom posvečam oljkarstvu. Med drugim sem soustanovitelj Društva oljkarjev slovenske Istre, ki sem mu svojčas tudi predsedoval.

Tako zasebno kot v poslovnem življenju cenim dialog in potrpežljivo doseganje kompromisov.
Ne le kaj, tudi kako
Naš slogan “Ne le kaj, tudi kako!” ni naključno zasnovan. Je skupek vsega, kar predstavljamo in za njim trdno stojimo. To odraža tudi naš ambiciozen, a uresničljiv program, kjer so zajete vse družbene skupine v naši občini.
SPOZNAJTE NAŠ PROGRAM